belly pic =)

Tänkte vatt jag skulle uppdatera med lite magbilder.
haha min mage är helt sne =P men dunderbaaaaar=)
längtar tills tjockisen kommer ut !!!

vecka 29

Vecka 29

Från denna graviditetsvecka erbjuder MVC ofta kontroller varannan vecka. Förmodligen känns det nu som om alla organ trängs undan av magen och barnet. När du börjar närma dig slutet av din graviditet känns benen ofta tunga och trötta. Räkna med att du behöver extra mycket vila. Trycket på venerna som leder blodet från benen tillbaka till hjärtat kan ibland bli för hårt, och det kan leda till åderbråck. Många kvinnor börjar nu fundera på den förestående förlossningen. Skriv gärna ned dina tankar om att vänta och föda barn. Det är ett bra sätt att bearbeta det du har framför dig.

Barnets vikt är ca 1,4 kg och längden runt 26 cm från huvud till stjärt. Det fortsätter att lägga på hullet, samtidigt som hjärnan och de inre organen växer till sig. Nu finns det inte plats för akrobatik konster i livmodern längre, men barnet kan fortfarande sträcka ut sig och sparka. Barnets huvud står i proportion till den övriga kroppen. Hjärnan växer mycket snabbt och gör så att de mjuka skallbenen pressas utåt. Vindlingarna som är karakteristiska för hjärnans utseende, blir allt fler eftersom den blir snabbare och kraftfullare samt förbindelserna mellan nervcellerna ökar. Hjärnan kontrollerar nu andning och kroppstemperatur. I ögonhålorna rör sig ögonen och barnet börjar bli känsligt för ljus, ljud, smaker och lukter. Det kan också skilja på naturligt och artificiellt ljus genom livmoderväggen.

Mtv.com

hmm undra vem som äger MTV, vem grundaren är.
Jävla va rik han/hon måste vara asså..
Nån som vet?

anyhow.. har kollat sönder oss på olika program från Mtv, jävligt underhållande faktist, eftersom det inte visas något mer stimulerande på tv(inte för att dt gör dt på mtv heller). Men så känns dt skönare att kunna se hela säsonger på en gång istället för att behöva vänta en hel jävla vecka eller dag efter nästa avsnitt. Och all reklam oxå! OOORKA! det är ju fan reklam på alla kanaler samtidigt så dt finns inget å byta till när dessa onödigheter visas på tv.

Men iallafall! Kolla in från G's to Gents den är as bra faktist =) Killar är minst lika dramatiska som tjejer säger jag bara!
faaaaaaaaaan nu läker ja igen! måste byta tröja, c yaaaaaaah!
Have a good one!

morsning korsning!

aja här sitter jag en fredag morgon som den hära å checkar in nya bloggare. fast fastnade inte direkt för nån. ingen verkade typ intressant. Kan bero på att ja e helt hjärndöd har vart vaken sedan 9 på morgonen och la mig runt efter 5. KENAAAAAAAAAAS! men kan inte rå för det. Lillen rör sig så jävla mkt och lägger bena på så opassande ställen att dt gör så jävla ont och kan inte lägga mig på ett bekvämare sätt. ännu mer Kenaaaaaaas!

gör dt inte ont vid revbena så gör dt ont vid typ äggstockarna, & gör dt inte ont där så gör dt ont i svanken eller på bröstet, eller i midjan eller vilket är vanligast överallt samtidigt. bläää ush ush!

anyhow... så är C fortfarande här=D fooony! Och vi har handlat en massa grejer till lägenheten. Valde allt tillsammans, från kastruller till gardiner till säng osv.! Så allt som har köpts har båda två valt tillsammans. Inga Anita fasoner här JAG, JAG, JAG, BARA JAG OCH INGEN ANNAN! MIN SMAK, MIN SMAK, ALLT ÄR BARA MITT! Nej! Inget sånt =P were soon to be a family så man måste kompromissa;)

Vi hittade inte såna gardiner vi ville ha till sovrummet, så vi sydde egna hahaha! Riktigt fiffiga människor :)
Och jävla va billigt de blev oxå, vi har handlat allt allt allt och om man inte räknar med säng, madrass, soffor så har allt gått på 2lax. Och vi hade absolut inget från början. Nu har vi lampor, gardiner köks redskap allt till vardagsrummet allt tillsovrummet nya lakanset nytt allt. Vilket e super duper bra! IKEA ÄR BÄÄÄST!

åååh börjar flytta in nästa helg=) ska bli så spännande mysigt å skööönt framförallt! längtar såå=D

imon far vi antagligen till sthlm. C's svoger fyller år så vi blev bjudna till sthlm över helgen, sen måste vi tbx för har tid hos barnmorskan och så måste vi hämta sängen å allt. Men dt ska bli kul=) Pappa sa igår att han va skit glad för mig. Han var stolt att se att jag tagit mitt ansvar och tagit hand om alla mina saker utan att be någon om hjälp. Han var så stolt och så lycklig att se mig å C så glada och förberedda på att ta oss an det här ansvaret=) Me so happy!

aaaah allt flyter på som sagt där av den dåliga uppdateringen! men More to come ;)
tjingeling! Mom's Out

paiiin

Ont i revbenen, ont i ryggen och får skummaste humörsvängningarna. Känner den där lonley-känslan från ingenstanns, då ja känner  mig keff ful allt =S helt cpit! Men eftersom min baby vart hära senaste veckan så har han tröstat mig =D skiiit gulligt! visste inte hur han skulle hantera humörsvängingarna men dt klarade han av galant. Tröstade mig tills jag somnade i hans armar =)  Sen har ja märkt oxå att bebisen växt som faaaan !! Vilket är super possitivt, MEN gör ont som satan. Han rör sig hela tiden, en  liten livlig pojke är han allt hehe:) Men han blir lugn när C snackar med honom.

bläääää aj aj aj
nä nu pallar ja inte sitta hära mera för dt gör ont i ryggen som en horas så  ska ut på en promenad innan ja somnar...

take care! Mom's Out!!

Vecka 28

Nu går du in i graviditetens sista tredjedel. Det är en spännande men också påfrestande tid, såväl psykiskt som fysiskt. En del kvinnor mår utmärkt under denna period, medan andra kan känna sig helt utmattade. Under dessa veckor kan du räkna med en viktuppgång på ca 4,5-5,5 kg, där barnet utgör ca 3-3,5 kg. Livmodern har under den senaste månaden växt ca 4cm och du kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen. Detta kan ge en lätt obehagskänsla när de nedersta revbenen spänns ut.

Ditt barn är nu ca 25 cm långt från huvud till stjärt och vikten ca 1,2 kg. Det utvecklas och växer mycket snabbt nu. Lungorna är så pass färdigutvecklade att det klarar av att andas luft, men om barnet skulle födas så skulle hon eller han ändå behöva hjälp med andningen. Hos flickor är blygdläppar fortfarande små och täcker inte klitoris men under de sista veckorna växer de samman alltmer. Hos pojkar sjunker testiklarna ned i pungen. Fortsätt att prata med ditt barn för vid det här laget har det vant sig vid din röst. Den här sista tredjedelen av graviditeten kommer barnet framför allt att gå upp i vikt.

Ang. ett gamalt inlägg

Jag har haft en dålig period som ni säkert läst och hängt med på, mellan mig å pappan. Men alla mina läsare har typ kommenterat och verkligen fått allt om bakfoten. Han är verkligen inte en dålig person eller nått. Det som hände mellan oss var panik och kris och olösta problem. Men som ni alla vet så löser man grejer genom att tala ut och verkligen förstå varandra. En grej är att kommentera tycka till, men det är en hel annan sak att hoppa på en person som man inte känner. Det som hände mellan mig och han hände mellan mig och han. Ingen annan. Och kommentarer och påhopp uppskattas inte. Så snälla sluta kommentera dt jävla inlägget. Det är bara att strö salt över såret!

Vi är två människor som tagit tag i VÅRA problem och löst och talat ut vår oense. Vi ska bilda en familj och hur vi gör detta är absolut vår ensak. Det enda som är viktig är vi är lyckliga. Vilket vi är.


pirog-lörda!

idag har jag käkat en massa glutenfria piroger =)
och barnen ska sova över oxå (micaela & cassandra)
eftersom kathy ska på bröllop.
Tessan ska gifta sig! Eller aah..
hon e la gift nu. Så Grattis till henne och Richard! =)

har jagat säng som en galning
eftersom den hade tydligenn uteblivit i
alla ikea butikerna i sverige.
just my luck änna!

så vi får se hur det blir me det.
ja ska få besök snart igen
så då får c hjälpa mig välja ut en säng =D

nu kollar jag på Pirates Of The Carabbien 1
med flickorna och käkar ost piroger=)
freaaking delicious!

så gonna lay back and vila ut mig lite för har fett ont i ryggen idag =S

Möbelspanande

Har spanat runt på lite sängas och sånt som behövs för den nya lägenheten och jag ångrar mitt förra val. Jag beställde nämligen en dubbel säng med sidobord och allt för 4600 på ellos, men nu hittade jag en säng lika stor med madrass och två sido bord för en tusenlapp mindre. Vilket är mkt mer ekonomiskt och samtidigt bättre eftersom om något skulle knasa med sängen eller madrassen så får jag en bättre garanti på ikea än på ellos. Så imon avbokar jag sängen jag beställde och köper denna på Ikea istället!
Visst eren fiin!!!! me loves!!!!!!!!!!!!!!!

Tjena Hejsan Tjenixen Läget!

Idag mår vi prima ballerina! imorse vid 9 va ja hos barnmorskan
å fick stick i fingret för att kolla järnvärdet
allt va dunder 133 vilket e skit bra.
nu blire bara en tablett om dagen i en vecka sedan
en tablett varannan dag tills dom tar slut!
awsome xD

Nu ska jag börja röra mig mot stan ska käka pizza på slottskogens pizzeria med eva
Dom har glutenfria pizzor!!!
För er glutenintoleranter holla @ me så får ni nr till deras restaurang
man måste helst ringa innan för att kolla att han som gör dom
är där den dagen innan man kommer ;)
Ligger precis innan ingången till slottskogen
rekomenderas!!

ANYHOW  sedan ska vi hem till evas syrra lisa. hon är i cypern i två veckor
lr va dt nu var så eva har hennes lägenhet sålänge
så vi ska dit å chilla

men nu får ja chila iväg!
ses senare kanske!

Mom's Out & Alex sparkar hejdå xD

Veronica Maggio - Stopp



saknar dig sen du försvann, saknar o känner mig halv nu
saknar dig, saknar vår lek den som vi gjorde du vet den
saknar o höra mitt namn sägas, jag saknar din hand
saknar din pappas familj, saknar o ligga intill dig

men öppna du den där dörren, ta på dig skorna, måste jag ta sönder dig?
för mycket vatten ska rinna under många broar innan jag glömmer dig

jag måste stoppa dig, stoppa dig, stoppa dig
jag tänker stoppa dig, stoppa dig
snälla förlåt mig, låt mig förklara, bara stoppa dig för

ingenting är som det va, ärligt vad har jag kvar nu?
ingen ny prick på din hals, ingenting ingenting alls
har ingenting att lämna tillbaks, inte en endaste vas
ringer men får inget svar, det är ingen som ringer tillbaks

öppna du den där dörren, ta på dig skorna, måste jag ta sönder dig?
för mycket vatten ska rinna under många broar innan jag glömmer dig

jag måste stoppa dig, stoppa dig, stoppa dig
jag tänker stoppa dig, stoppa dig
snälla förlåt mig, låt mig förklara, bara stoppa dig, jag

tänker för mycket på dig
snälla förlåt mig, låt mig förklara, bara stoppa dig, jag
tänker för mycket på dig
snälla förlåt mig, låt mig förklara, bara stoppa dig, jag

ooh jag vet var du jobbar o handlar, var du tar bussen o var du gömmer dig
mycket vatten ska rinna under många broar innan jag glömmer dig
hjärtat brinner, jag springer, stannar när du märker att jag förföljer dig
för mycket vatten ska rinna under många broar innan jag glömmer dig

jag måste stoppa dig, stoppa dig, stoppa dig
jag tänker stoppa dig, stoppa dig
stoppa dig, stoppa dig, jag tänker stoppa dig
stoppa dig, stoppa dig

Från Scary Movie 1

En klassiker! hahaha


Mamma-Lumi Tipsar!

Har inhandlat lite baby grejer och tänkte dela med mig av
lite visdom om vad som är nödvändigt att ha innan bebisen kommer :)

Till mamman
- 2-3 amningsbehåar, fast detta kan ni inhandla när ni överstigit vecka 30 +, tuttarna växer konstant!
- Amningskupor, inhandlas med fördel på Apoteket
- Mamma kläder om så behövs! inte alltid nödvändigt, se bara till att inte använda byxor som spänner åt föt mkt. Farligt för bebisen!

För att sköta
Blöjor här finns lite tips på blöjor osv ;). Spar pengar!  gå med i Liberoklubben man kan få rabbater på blöjor ;)
- Salva för röd stjärt, inhandlas med fördel på Apoteket 
- Nappar
- Badbalja och badtermometer
- Badolja 
- Skötväska

För att transportera
- Barnvagn
- Bärsele

För att sova
- Barnsäng + barnlakan 
- Babyfilt 
- Ett par ombyten babykläder + pyjamas

För Bebisen
- Några baby bodysar
- Små mössor
- Små strumpor
- Små vantar (så de inte river sig själva)
- Overall


Vecka 27

Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. Det kan vara dags att handla saker till barnet, eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla.

Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen vid födseln.

det är officielt nu!

idag fick jag se mest underbaraste nyheterna! the papers are signed!
 och lägenheten är officielt min! woonderbaart! =D och min nya dubbel säng är beställd ;)
haha cashiing!

juuust dt min glömska hjärna!

haha Just dt! Jag var ju på urf men har inte berättat nått om festivalen.
Den var AWSOME!!!! Vi kampade inte självklart, det var för fuktigt väder för att kampa, jag kunde fått mig en uringvägs infektion eller en liten förkylning och det skulle min son få ta konsekvenserna för vilket jag anser absolut inte vara värdt dt!
Men jag och eva den skeva övernattade i sthlm varje natt hon sov i tumba den första natten sedan blev det norsborg för oss resten utav dagarna hos C.
Festivalen var helt underbar haha såg förvånande många mödrar där faktist =P hahaha babyboomb verkligen =P haha
Sedan hade jag samma tur som förra året ;)
Jag träffade Junior Reid haha och det roliga är att jag snackade lite me honom, berättade att jag var gravid och han välsignade mitt barn.. haha one blood baby he said! hah sedan tog vi ett foto oxå, men eva har den jag tog inte så många bilder med min kamera. vrf vet jag inte =S men så e dt bara, så fler bild uppdateringar av festivalen kommer en annan dag. Tarrus Riley var skit bra hade inte hört hans musik eller något sådant, men shit va bra han va asså =)


  
 
Mupparna på festival
 
Richie Spice                    Sean Paul

när jag fick syn på Junior Reid

Vecka 26

Förmodligen passar inte dina vanliga kläder längre, för nu börjar du lagra fett kring bröst och höfter. Graviditetsstrimmor på mage och bröst bör dyka upp nu, om du alls kommer att få några. Ditt hjärta och dina njurar jobbar hårt för att hålla igång blodcirkulationen, och ta hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen.

Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka.

It's a baby BOY =D

tänkte dela med mig av andra ultraljudet eftersom ja la upp mitt första ultraljud
det andra ultraljudet jag gjorde var privat då, gjorde det här i gbg på calenderska på Mamma Mia kliniken
Rekomenderas verkligen finns både i stockholm och här i göteborg såklart
kostade mig 450kr plus 50 kr för två bilder alltså 500kr.
Tror det är en aning dyrare i sthlm, men dom är skit duktiga!
så här kommer klippet av the moment då jag fick reda på att det finns en liten pojke i min mage =)
enyoj!



Baby klädeeer!!

  
 
 

Min baby daddy tog mig till h&m förra veckan om ja inte tar fel
och handlade en massa kläder till tjockisen =D
feeett gulliga kläder!! Längtan blir allt större och verklgare
med en massa bebis kläder runt omkring.
Mer kläder kommer dt blev lite väl mkt för en & samma dag.
Trodde vi skulle handla lite smått.
Men haha vi kunde inte behärska oss allt var så gulligt=)
Alla säger att vi ska ta dt lugnt med bebis shoppandet,
bebisar växer hur snabbt som helst, men what the hell!
Låt han se fabolus ut under tiden kläderna passar säger jag då va !

my crib ya heard!

Mycket rullar på för mig känns as bra!
Har en skit mysig lägenhet på g i mölndal, nära sjukhuset ;)
Det är en nyrenoverad 64kvm 3:a
Har en massor å fixa med lägenheten kontrakt osv. kolla möbler planera it's alot to take on at ones!
Men det fixar vi nog=)  Har skrivit en lista av saker man behöver i ett hushåll =P
Mikro kastruller osv u know the rest. Sen kanske jag behöver en möbel till för alla mina grejer, har så mkt små grejer, får nog rensa en hel del =)
Om allt går som det ska  flyttar jag in redan i slutet av september början av oktober!!
Sååå freaking exited!
Nu har man ÄNTLIGEN chansen att ställa allt til rätta, göra saker och ting rätt.
Leva ordentligt.
I'm not screwing up this time!



typ nått åt dt här hållet

mag bilder

nyaste mag bilderna =)


vecka 25


vecka 26

min lilla mage

milf i heron city


RSS 2.0